domingo, 24 de noviembre de 2013

Els Castellers de Barcelona toquen el cel en la seva millor temporada

Cinc de vuit descarregat a la Festa Major
de Nou Barris. Fotografia cedida per:
Natàlia Mocholi.
Els Castellers de Barcelona han aconseguit enguany la millor temporada de la seva història. Els vermells van aconseguir a la Festa Major del Clot descarregar dos castells de nou en una mateixa actuació i van assolir, amb el cinc de vuit, la primera tripleta màgica de la seva història. El pilar de sis i el quatre de vuit amb l'agulla han estat els dos altres grans èxits de la colla. Tot plegat els ha dut a fer tres actuacions superiors a la de la Mercè del 2003, fins aleshores era la millor diada del seu historial, amb el tres de nou amb folre, el cinc de vuit i el dos de vuit amb folre descarregats.

Els barcelonins van començar la temporada firmant la millor arrancada de tot el món casteller. El 17 de febrer descarregaven el quatre de vuit en el marc de la diada de Santa Eulàlia. Era el primer castell de vuit que es veia enguany, i el més matiner de la història vermella. Aquesta va ser la línia que va marcar la primera part de la temporada dels Castellers de Barcelona, que descarregaven el tres de vuit dues setmanes després i el cinc de vuit a mitjans de març a la Festa Major de Nou Barris.


Tres de nou amb folre descarregat al
44è aniversari de la colla. Fotografia
cedida per: Natàlia Mocholi.
Els vermells van encarar ja pel seu 44è aniversari el que hauria pogut ser l'objectiu de tota la temporada: descarregar un castell de nou després de set anys sense aconseguir-ho. Els barcelonins no tan sols van descarregar el tres de nou amb folre, sinó que un mes i mig després, el 3 d'agost a la diada de Màrtirs Street a Vilafranca, completaven també el quatre de vuit amb l'agulla, el cinc de vuit i el pilar de sis, aconseguint la que es convertia aleshores en millor actuació de la seva història.

La segona part de la temporada va començar marcada per les dues diades de la Mercè. Els Castellers de Barcelona van aconseguir-hi dues grans diades, tot i que no van poder repetir l'actuació assolida a Vilafranca. Els vermells sí que van aconseguir repetir-la per la Festa Major de Sarrià. La Festa Major del Clot va veure finalment el quatre de nou amb folre vermell, que sumat al tres de nou amb folre i el cinc de vuit, duien els barcelonins a assolir la seva primera tripleta màgica i, per tant, la millor diada de la seva història. Els vermells, però, no van poder tancar la temporada repetint la tripleta màgica a la Diada dels Minyons de Terrassa.
Quatre de nou amb folre descarregat a la
la Festa Major del Clot. Fotografia
cedida per: Natàlia Mocholi.

Els registres, tot i així, demostren la històrica temporada dels barcelonins. Els Castellers de Barcelona han descarregat sis tresos de nou amb folre, un quatre de nou amb folre, catorze cincs de vuit  —la colla que més n'ha descarregat enguany, i tres quatres de vuit amb l'agulla. Només hi ha hagut un castell sostre dels vermells que no han pogut aconseguir enguany i que sí que havien aconseguit abans, el pilar de set amb folre, que va quedar en intent desmuntat al Clot. Els vermells, a més, han treballat durant tot l'any el nou de vuit, que mai han provat i que enguany han tingut a tocar. El mateix ha passat amb el tres de vuit amb l'agulla, que és el tercer dels castells que han quedat pendents a la colla de la capital.

No hay comentarios:

Publicar un comentario