domingo, 17 de noviembre de 2013

La diada dels Minyons de Terrassa tanca la temporada castellera

La última gran cita castellera de l'any s'ha celebrat avui al Raval de Montserrat de Terrassa, amb una pluja que ha obligat a aturar la diada en alguns moments. Els Castellers de Barcelona han caigut de tres de nou amb folre i han hagut de rebaixar els seus objectius, els Minyons de Terrassa han aconseguit coronar el cinc de nou amb folre després de quatre temporades sense aconseguir-ho i els Castellers de Sants s'han convertit en protagonistes de la diada en descarregar la seva primera tripleta vilafranquina i sumar el setè pilar de set amb folre de la temporada, completant la millor diada de la seva història.

La diada del Raval de Montserrat ha servit per tancar la millor temporada de la història dels Castellers de Barcelona. Els vermells han obert la seva actuació amb un cinc de vuit a primera ronda. La 'catedral' s'ha hagut de treballar, però els de la capital l'han descarregada per catorzè cop enguany. La segona ronda ha canviat els plans de la colla, que ha provat sense èxit el tres de nou amb folre. La canalla s'ha despenjat quan l'enxaneta estava a un sol pas de coronar el castell. Els barcelonins han renunciat a fer cap castell de nou i als pilars de mèrit, i han acabat la diada amb el quatre i el tres de vuit i un pilar de cinc.

La colla amfitriona encarava la diada d'avui amb tres gamma extra com a objectius. Els Minyons de Terrassa, però, han obert la diada amb el tres de nou amb folre. El castell no ha patit en cap moment i s'ha descarregat amb molta solvència. Els malves han anunciat a la segona ronda el primer dels tres grans castells que es plantejaven: el cinc de nou amb folre. El gamma extra ha pujat molt treballat i ha cedit quan l'enxaneta ja l'havia coronat i estava baixant. La caiguda els ha fet renunciar als altres dos objectius de la diada, el dos de nou am folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles, i han tancat l'actuació amb el quatre de vuit i dos pilars de cinc.

Els Castellers de Sants han tancat també la millor temporada de la seva història, i ho han fet completant la millor actuació que mai han fet. Els de la camisa grisa han atacat en primera ronda el quatre de nou amb folre i l'han descarregat amb molt de treball al tronc. La segona ronda ha estat el moment escollit pels borinots per provar el tres de nou amb folre. El castell ha pujat plàcid i, tot i que ha hagut de treballar molt a la baixada, ha acabat descarregant-se. La polèmica ha arribat a la tercera ronda, quan els de Sants han alçat el seu quatre de vuit amb agulla abans que els Castellers de Barcelona poguessin repetir la segona ronda. Els borinots l'han descarregat per quart cop enguany, i només han patit amb l'aleta del quatre, quan el castell semblava que perdia les mides. La colla ha culminat la millor actuació de la seva història descarregant el setè pilar de set amb folre de la temporada, que tot just fa quatre mesos coronaven per primer cop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario