miércoles, 30 de octubre de 2013

Els Castellers de Vilafranca volen tancar una temporada de 10

Els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Sants, els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró actuaran aquest divendres a la Plaça de la Vila de Vilafranca, la 'plaça més castellera'. La diada de Tots Sants fa anys que s'ha consolidat com una de les més importants de la temporada i pot viure enguany una edició històrica, ja que la colla local està completant la millor temporada de la seva història sense haver patit cap caiguda i hi anuncia dos castells de deu.

Els verds, segons han anunciat per twitter, sortiran de cinc de nou amb folre. La segona ronda serà el moment en què els vilafranquins provaran el tres de deu amb folre i manilles, castell que van descarregar per primer cop aquest any, convertint-se en la segona colla a descarregar-lo.

Els Castellers de Vilafranca, que porten dues temporades consecutives descarregant el quatre de nou sense folre, confirmen l'anunci d'intentar l'inèdit quatre de deu amb folre i manilles, sempre en funció de l'èxit dels castells previs. La colla vilafranquina és l'única que l'ha provat fins ara. Aleshores, a l'any 1996, el castell es va convertir en la primera temptativa d'assolir els deu pisos en tot el món casteller, i va quedar en intent abans que els quints poguessin aixecar-se sobre els quarts. Els Minyons de Terrassa van plantejar-se el castell fa dos anys, però dues caigudes de tres de deu amb folre i manilles els van fer desistir de provar-lo. Els verds intentaran per tancar l'actuació i si no hi ha sorpreses el pilar de vuit amb folre i manilles.


Els Castellers de Sants buscaran a Vilafranca completar la tripleta penedesenca després de no assolir-la fa dues setmanes a la seva diada. Els borinots han treballat per dur a plaça el pilar de vuit amb folre i manilles, que de veure plaça el divendres es convertiria en el primer gamma extra d'una colla de la capital, però la dificultat del castell fa pensar que el més probable és que provin de descarregar el seu cinquè pilar de set amb folre.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, provaran de coronar a Vilafranca el seu primer cinc de nou amb folre. L'any passat els matalassers ja van intentar-lo a la mateixa diada, però el castell va quedar en intent desmuntat per dubtes de la canalla. Els de la camisa ratllada porten tota la temporada treballant per poder fer l'aleta al seu primer gamma extra i poder entrar així al selecte grup de colles que n'han assolit un, fins ara sis. Els tarragonins provaran de completar la diada amb el tres i el quatre de nou amb folre, castells que ja han descarregat en diverses ocasions enguany.

Els Capgrossos de Mataró, finalment, portaran a plaça la tripleta màgica, com va anunciar Mia Castellví. El cap de colla va dir també que a la ronda de pilars "no descarten res", fent referència a un possible pilar de vuit amb folre i manilles que els de la camisa blava no han intentat mai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario