sábado, 2 de noviembre de 2013

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el seu segon tres de deu

Tres de deu amb folre i manilles dels
Castellers de Vilafranca. Fotografia pròpia.
Els Castellers de Vilafranca tornen a fer història en descarregar el segon tres de deu amb folre i manilles de la seva història, quart que veu descarregat el món casteller. L'altre gran objectiu dels verds, el quatre de deu amb folre i manilles, en canvi, va quedar en intent. 

Els vilafranquins havien anunciat per la diada de Tots Sants la tripleta de deu. Els verds van obrir la diada amb el cinc de nou amb folre, que van completar amb molt de treball però sense massa tremolors en l'estructura. El primer dels dos grans objectius arribava a segona ronda. Els de la camisa verda van pujar el tres a la primera. El castell va pujar amb moltes tremolors que es van accentuar a la descarregada, però els vilafranquins van mantenir l'equilibri fins completar-lo per segon cop en la seva història. L'èxit en les dues primeres rondes va permetre els verds atacar el segon gran objectiu de la diada: l'inèdit quatre de deu amb folre i manilles. El quatre també va pujar a la primera però amb una gran inseguretat que va fer caure el castell amb setens col·locats. Tot i la desfeta, va ser el primer cop que sonaven gralles en un intent de quatre de deu i la primera vegada que s'hi col·locaven setens. Les baixes van obligar els Castellers de Vilafranca a conformar-se amb el quatre de nou amb folre a la ronda de repetició. Els verds, però, no van rebaixar objectius a la ronda de pilars, en què van descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles.

Intent de cinc de nou amb folre
dels Xiquets de Tarragona.
Fotografia pròpia.
Tampoc els Xiquets de Tarragona van aconseguir el gran objectiu de coronar el seu primer gamma extra. Els matalassers van descarregar en primera ronda un tres de nou amb folre impecable, per atacar en segona ronda el cinc de nou amb folre. L'estructura va pujar amb nervis i, tot i mostrar bones formes, va acabar trencant-se amb dosos col·locats. Els tarragonins no van conformar-se amb l'intent i a tercera ronda van tornar a provar el cinc. El castell va pujar com l'anterior, amb una estructura treballada però molt nerviós i va tornar a cedir, aquest cop a l'entrada dels dosos. Els matalassers van tancar la diada amb la torre de vuit amb folre.

Quatre de nou amb folre dels Castellers
de Sants. Fotografia pròpia.
L'altra colla triomfadora de la diada van ser els Castellers de Sants. Els de la camisa grisa van completar en primera ronda i sense massa problemes el cinc de vuit. Els borinots van fer pujar en segona ronda el tres de nou amb folre després de desmuntar-ne dos cops el peu. El tres va pujar amb petites tremolors però els borinots van aconseguir descarregar-lo. En tercera ronda la colla de Sants van intentar el quatre de nou amb folre. El castell va pujar molt parat i tampoc va patir en excés a la descarregada. Els Castellers de Sants van acabar renunciant al pilar de vuit amb folre i manilles i van completar el seu cinquè pilar de set amb folre a la ronda de pilars. L'actuació dels de la camisa grisa es va convertir en la millor de la seva història descarregant la seva primera tripleta màgica.

Els Capgrossos de Mataró tenien els mateixos objectius que els Castellers de Sants. La tripleta màgica i el pilar de set amb folre, tot i que no renunciaven tampoc a l'espadat de vuit si ho descarregaven tot. Els mataronins van obrir la diada amb un quatre de nou amb folre molt segur i parat i van intentar a segona ronda el tres de nou amb folre. El castell va pujar amb tremolors des d'abans de l'aleta que el van fer cedir a la descarregada. En tercera ronda van rebaixar objectius i van acabar amb el set de set, renunciant també a fer un pilar de mèrit. 

Pancarta en memòria a Ignasi Trullàs i Jordi Simó,
castellers de Vilafranca morts aquest darrer any.
Fotografia pròpia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario